COVID-19 Ohjeistus

Päivitetty Koronatiedote 23.11.2020:

Pääkaupunkiseutu on nyt siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen, Järvenpää on vielä kiihtymisvaiheessa mutta viimepäivien uutiset kuulostavat huolestuttavalta ja siksi Järvenpään kaupunki on tehnyt tiukempia rajoituksia ja sen myötä harrastus- ja urheilutoimintaan on asetettu ajalle 23.11.-13.12.2020 uusia rajoituksia, jotka koskevat myös meidän seuraamme.

Noudatamme pääkaupunkiseudun koronakoordinaatiotyöryhmänAVI:n, Järvenpään kaupungin, KeuSoten sekä Voimisteluliiton ohjeita. Kaupunki on peruuttanut aikuisten liikuntavuorot alkaen tästä päivästä.  Rajoitukset eivät koske lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Samoin alle 20-vuotiaiden kilpailu- ja valmennustoimintamme jatkuu normaalisti.

 • Aikuisten harrasteliikunnan järjestämisestä ulkoliikuntana ja etäyhteyksin. Tunneista tiedotetaan seuran sivuilla www.voimistelijat.com. Ne ryhmät, jotka kokoontuvat Unelmahallilla huomioivat hyvät turvaetäisyydet koko läsnäoloajan, turvalliset siirtymiset tunneille ja poistumiset oman salivuoron aikana, sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Vältetään pukuhuoneiden käyttöä. Tanssillisen voimistelun Unelmahallilla järjestettävillä tunneilla harjoittelua muutetaan siten, että turvavälit säilyvät.
 • Perheliikuntaryhmät joudutaan peruttamaan, koska yli 20 v. harrastajia ei voi olla mukana kaupungin saleilla järjestettävillä liikuntatunneilla. Ryhmille tulossa viikolla 48 ryhmäkohtainen info syyskauden jatkosta!
 • Lasten harrastustoiminta jatkuu normaalisti pois lukien ryhmät, joissa on yli 20 -vuotiaita mukana, kuten perheliikunta.
 • Kilpailu- ja valmennustoiminta jatkuu normaalisti.
 • Joulunäytös sunnuntaina 6.12.2020 on peruttu.
 • Unelmien Stara ja Ihana-cup järjestetään ilman yleisöä viidessä blokissa 5.12.2020. (Pukuhuone- ja odotustilat Kristillisen koulun puolella ja jaetut lämmittely- ja esitystilat Unelmahallilla). Tästä tiedotamme osallistujia erikseen.

Edellytämme maskin käyttöä pukuhuoneissa ja siirtymätilanteissa kaikilta yli 13-vuotiailta henkilöiltä.

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella joukkuevoimistelun ja tanssin kilpailutoiminta jatkuu ilman uusia rajoituksia. Näihin kilpailuihin saa seuran puolesta osallistua. Kilpailujärjestäjät vastaavat turvallisesta kilpailutapahtumasta. Järjestäjien ohjeita tulee kunnioittaa.

Nämä muutokset perustuvat 20.11.2020-23.11.2020 annettuihin rajoituksiin ja suosituksiin ja ovat voimassa ajalla 23.11.-13.12.2020. Seuraamme Järvenpään kaupungin ja Voimisteluliiton, KeuSoten ja THL:n ohjeistuksen päivittymistä ja teemme tarvittaessa muutoksia myös omaan toimintaamme. Seuraathan uutissivujamme www.voimistelijat.com uusien ohjeiden varalta.

Meillä jokaisella on nyt vastuu näiden ohjeiden noudattamisesta ja koronaepidemian leviämisen estämisestä. Kiitos että noudatat ohjeita ja rajoituksia, jotta voimme jatkossakin tarjota turvallista harrastustoimintaa kaikille!

Järvenpään Voimistelijoiden korona-ohjeistus

Päivitetty 16.11.2020

Päivitämme ohjeistuksia Suomen hallituksen, THL:n, Järvenpään kaupungin, KeuSoten, Voimisteluliiton ja Suomen Olympiakomitean suositusten mukaisesti. Osallistumalla Järvenpään Voimistelijoiden toimintaan, sitoudut noudattamaan alla olevia ohjeistuksia.

Noudatathan yhteisiä ohjeistuksia seuramme toimintaan liittyen:

 1. Tulethan seuramme tunnille ainoastaan täysin terveenä. Huomioi siis lievätkin oireet!
  HUOM! KIPEÄNÄ TULEMINEN JUMPALLE ON EHDOTTOMASTI KIELLETTY. Mikäli ohjaajaa huomaa tunnilla lapsen sairaana, ilmoitetaan tästä heti vanhemmalle ja lapsi on haettava välittömästi pois.
 2. Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista.
 3. Pidä huolta hyvästä hygieniasta
  - Pese kätesi vedellä ja saippualla, kuivaa kädet huolella omaan käsipyyhepaperiin tai pyyhkeeseen AINA tullessasi ulkoa sisään, wc-käynnin, niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen.
  - Jos yskit tai aivastat, tee se ensisijaisesti paperiliinaan.  Laita käytetty nenäliina roskiin ja pese kätesi vedellä ja saippualla. Mikäli käytettävissä ei ole paperia yski kyynärpäähän tai hihaan.
 4. Saavu tunneille valmiiksi harjoitusvaatteissa vain hieman ennen tunnin alkua. 
  Pyrimme välttämään yhteisissä tiloissa oleskelua. Harjoituspaikkakohtaiset ohjeet löytyvät jokaisen ryhmän aloituskirjeestä.
  - Rakennukseen saavutaan sisälle vasta, kun oma harjoitusvuoro alkaa.
  - Odotathan siis rauhassa, kunnes ryhmän ohjaaja saapuu avaamaan ove, mikäli ovi on lukossa. 
  - Pukuhuonetiloja pyritään välttämään. Mikäli tiloja on tarve käyttää, pukuhuone- ja aulatiloissa pyritään noudattamaan turvavälejä ja maskin käyttöä suositetaan.
  - HUOM! KeuSoten antaman suosituksen mukaan yläasteikäiset ja sitä vanhemmat käyttävät harrastustilanteissa maskia, poislukien urheilutilanne. Maskia käytetään harrastuksiin tultaessa, puhuhuonetiloissa ja harrastuksista lähtiessä.   
  - Mikäli mahdollista, lapsiaan saattavat vanhemmat ja huoltajat välttävät tulemista harrastustiloihin sisälle. Mikäli vanhemmat saattavat tai noutavat lapsensa sisätiloista, suositellaan vanhemmille maskien käyttöä.
  - Rakennuksesta ollaan ulkona ennen oman harjoitusajan päättymistä.
 5. Muista noudattaa turvavälejä myös ulkona.
 6. Muistathan täyttää juomapullosi jo kotona. Juomapullo on vain omaan käyttöön, ethän lainaa juomapulloasi toisille.
 7. Mikäli seuramme tunneilla on yhteisiä välineitä käytössä, desinfioidaan ne jokaisen käytön jälkeen. Tuntien lopussa on varattu aikaa välineiden puhdistamiselle.
 8. Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.
 9. Mikäli olette osallistuneet seuran toimintaan, ilmoita välittömästi seuralle, jos sinulla/lapsella todetaan koronavirustartunta.
 10. Jokainen perhe tai jäsen tekee itse päätöksen osallistumisestaan harjoituksiin. Mikäli perheessä on riskiryhmään kuuluvia, niin tämä tulee ottaa huomioon, kun pohditaan harjoituksiin osallistumista. Jokainen jäsen osallistuu seuran toimintaan omalla vastuullaan.

Suosittelemme kaikille jäsenillemme myös Koronavilkku-sovelluksen lataamista.

Yhdessä yhteisiä ohjeistuksia noudattaen pystymme tarjoamaan itsellemme ja muilla jäsenillemme turvallisen tavan nauttia harrastusten ja liikunnan riemusta.

Mikäli kuitenkin seuramme toimintaan liittyen todetaan koronavirustapauksia, on tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu Keski-Uudenmaan SOTE:n tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön.