Mistä kaikki lähti?

Jokainen Järvenpääläinen on törmännyt koulun salien sisäilmaongelmiin. Ongelmana on lisäksi, että koulujen liikuntatilat eivät riitä kaikille järvenpääläisille seuroille. Tilastojenkin valossa suomalaiset liikkuvat aivan liian vähän. Terveyden edistämiseen ja liikunnan iloon halutaan panostaa joka sektorilla.

Myös Järvenpään Voimistelijoilla pitäisi olla mahdollisuus tarjota kaikille halukkaille monipuolisesti erilaisia tunteja. Haastavaksi tämän tekee jatkuva tilaongelma. Lisäksi huippu-urheilussa voimisteleminen ilman kanveesia tuo enemmän terveydellisiä riskejä. Kanveesi koostuu vanerista, solumuovista, sekä voimistelumatosta.  Kanveesi on joustava puualusta, joka joustaa kohdennetusti hyppyjen alastuloissa ja näin ottaa vastaan suurimman osan iskusta.

Voimistelu on monipuolinen laji, joka vaatii niin harrastajalta kuin kilpaurheilijaltakin paljon. Kanveesi on pitkäaikainen sijoitus voimistelijoiden hyvinvointiin.

JäV oli jo useamman vuoden ajan yrittänyt etsiä sopivia tiloja, johon saisi kanveesin, mutta sellaisia ei Järvenpäästä löytynyt.

Siitä se ajatus sitten lähti -> oma harjoitushalli Lepolaan

Kun JÄV tuskaili riittämättömien tilojen ja kanveesin puutetta, samaan aikaan Keski-Uudenmaan Kristillisen koulun ja päiväkodin kannatusyhdistys ry:llä oli suunnitteilla rakennushankkeita päiväkodin ja koulutilojen uusimiseksi. Kristillinen koulu etsi yhteistyökumppania, joka tulisi mukaan liikuntasalin rakentamiseen. JäV ja Kristillinen koulu yhdistivät voimansa ja neuvottelujen tuloksena päädyttiin siihen, että koulu rakentaa oman rakennuksensa ja voimistelijat puolestaan rakentavat harjoitushallin/liikuntasalin koulun viereiselle tontille Lepolaan.

JäV ja Kristillinen koulu esittelivät hankkeen kaupungille ja kaupungin suhtautuminen oli suopeaa.

Missä mennään nyt?

Rakennuslupa saatiin toukokuun 2019 puolessa välissä, Avin avustuspäätös toukokuun lopussa ja perustusurakoitsija valittiin kesäkuun alussa. Hallin perustukset teki Järvenpääläinen yritys Adeltek Oy. Vastaavana mestarina  on Sasu Enjala ja suunnittelusta on vastannut pääosin Reijo Rikkonen. Lvi- ja sähkösuunnitelmat teki myös Järvenpääläinen yritys Airaus Project Oy. Olemme halunnut työllistää mahdollisimman monta Järvenpääläistä hankkeeseemme. LVI-urakoitsijaksi valikoitui Järvenpääläinen RoLVI Oy ja Sähköurakoinnnin teke VMT-Rakennussaneeraus Oy joka niinikään on paikkakuntalainen yritys. Olemme siis kaikessa pyrkineet valitsemaan omalta paikkakunnalta tekijöitä. Suosi suomalaista käytä kotipaikkakuntalaista. 

Perustukset valmistuivat elokuussa  ja halli rakennetaan jaetuilla urakkasopimuksella. Hallin rakentajaksi on valittu Adeltek Oy. Rakennustyöt ovatki nyt edistyneet vauhdilla. Nyt ollaan samaan aikaan sisätöissä sekä ulkovuorikin näyttää valmistuvan samaan aikaan. Pian päästään valamaan lattiat ja talkoovoimin maalaamaan sisätiloja ja laatoittamaan pesutiloja. 

Paljon on ollut erilaisia ongelmiakin, jotka ovat viivästyttäneet  hanketta, mutta niin kai ne projektit aina menee. Seuraathan meidän rakentamisen etenemistä some kanavissamme.  Pyrimme kertomaan kaikista vaiheistamme jäsenistöllemme ja toivomme että osallistutte joukkorahoitukseen. Jokainen avustuksena saatu euro on todella tarpeen. Säästöpankkien "Hyviä tekoja" avustukseen osallistuimme ja sieltä saimme myös avustusta hankkeeseen. 

Kausi 2019-2020 sujui muuten hyvin, mutta valitettavasti lisää ongelmallisia koulujen liikuntatiloja on ilmaantui. Salivuorotilanne ei suinkaan helpottunut Järvenpäässä. 

Hallin piti valmistua 30.4. 2020 mutta koronarajoitteet viivästyttivät toimituksia, talkoiltiin pienryhmissä ja erilaisia viivästyksiä tavaroiden saatavuuden kanssa tuli vastaan yllättäviltäkin tahoilta. Ilman vapaaehtoisia tämä  ei olisi onnistunut mitenkään. Jälleen kerran voimme todeta että meillä on hyvä seura jossa mukana sitoutuneita ihmisiä jotka haluavat parantaa olosuhteita ja tehdä yhdessä työtä hyvän asian eteen.  KIITOS kaikille !

Nyt Unelmasta tuli totta. Halli on valmis ja käyttöönotettu. Toimisto on muuttanut uusiin tiloihin hallille.  

Jo marraskuussa 2019 lanseerasimme  yhteistyömahdollisuuden myös yrityksille, tarjoamme näkyvyyttä hallihakkeen osalta ja lisäksi monia erilasia tapoja näkyä myös  tapahtumissamme, nettisivullamme ja somekanavavissamme tuhansine kävijöineen ja seuraajineen.    Haluaisiko sinun yrityksesi esim. nimetä hallin ja saada parhaan mahdollisen hyödyn tässä pääosin "naisenergian" voimin rakennetussa liikuntahallissa? Vai kiinnostaisi mainos hallin seinälle. Ota yhteyttä toimisto@voimistelijat.com niin kerromme lisää.