Tuntikuvaukset

2019-2020 VIIKKO-OHJELMAN TUNTIKUVAUKSET

Tuntien taitotaso on merkitty numerolla 1-3 

1 helppo, aloittelijan tunti, ei sisällä hyppyjä, yksinkertaiset askellukset 

2 keskitaso, askelsarjoja 

3 vaativa

Tuntien rasittavuustaso on merkitty kirjaimella A-C

A kevyt helppo, alhainen syke 

B keskitaso, hikijumppa 

C raskas sykettä /  lihaskuntoa reilusti nostava tunti

AAMUVIRKUT taso 1A  Tunnilla notkistellaan niveliä ja selkärankaa sekä vahvistetaan ryhtiä ylläpitäviä lihaksia. Nostalgisen musiikin tahdissa voimaa ja liikkuvuutta koko kehoon sekä vireyttä päivään. Sopii myös aloittavalle liikkujalle ikään katsomatta.

KUNTOLATTARIT taso 2B Latinorytmejä helpoin askelkuvioin niin, että saadaan hiki pintaan ja hymy huulille. Tunnin musiikit on mukaansatempaavia eikä aiempaa tanssitaustaa tarvita. Tyylilajeina mm. salsa, chacha ja samba.

PILATES JA KEHONHUOLTO taso 1A Tämä kehonhallintatunti vahvistaa syviä lihaksia, kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta, syventää hengitystä sekä parantaa ryhtiä. Tunti sopii myös aloittelijalle.

FASCIAMETHOD taso 1A FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä. Tuntiin sisältyy liikkuvuusharjoittelua, dynaamisia täsmävenyttelyjä, liikehallintaharjoittelua sekä välillä faskiakäsittelyä pallolla. FasciaMethod soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan.

KUNTOMIX taso 2B Perustreenitunti, joka sopii kaikille. Tunti aloitellaan helpolla hypyttömällä alkulämmittelyllä n. 12-15 min, jonka jälkeen siirrytään lihaskunto-osuuteen. Lihaskunto tehdään pääsääntöisesti oman kehon painolla, välillä saatetaan käyttää esim. kuminauhoja, keppejä yms. Lopussa n.5-10 min palauttavat venyttelyt. Perustreenitunti aktiivikuntoilijalle, mutta sopii myös aloittavalle harrastajalle.

KUNTOPIIRI taso 1C Kuntopiiri on monipuolinen ja koko kehoa kuormittava tunti. Sisältää alkulämmittelyn, lihaskunto-osuuden kierto- tai patteriharjoitteluna ja loppuvenyttelyt. Tunti sopii kaikille kuntoon katsomatta, tunnin voit tehdä oman kunnon mukaan. Juomapullo ja hikipyyhe mukaan.

TANSSIVIEKÖÖN taso 1B on hauska, helppo ja hikinen tunti, joka yhdistää tanssiaskeleet ja jumpan. Tunnilla tanssitaan tuttuja tanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla kuntoillessa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita. Hauskalla tunnilla hikoillessa, kuntoilu käy kuin itsestään.

RVP taso 1C =REISI-VATSA-PAKARA                                                                                                                                 Lihaskuntotunti, täsmätunti reisille, vatsalle ja pakaroille. Alussa noin 10 min alkulämmittely, jonka jälkeen lihaskunto-osuus, lopussa 10 min venyttelyt. Lihaskunto-osuus tehdään pääsääntöisesti pattereissa ( toistetaan liikkeet 2-3 kertaa). Tunti ei sisällä vaikeita askelsarjoja.    

DANCEFIT 2Bon tehokasta, monenlaisia musiikkityylejä ja helpohkoja kuvioita sisältävä, lihaskuntoliikkeillä terästetty hauska ja hikinen tanssillinen tunti.

IKINAISET on tanssillisen voimistelun ryhmä aikuisille (yli 16v.). Ryhmän harjoitukset koostuvat tanssillisen voimistelun perusliikkeistä, pienistä tanssillisista sarjoista, venyttelystä, lihaskunto-osiosta, ilmaisuharjoituksista sekä esitysohjelmien harjoituksista. Ryhmä on tarkoittettu kaikille tanssillisesta voimistelusta kiinnostuneille naisille. Ryhmä esiintyy sekä seuran omissa että muissa mahdollisissa tilaisuuksissa ja kilpailee silloin tällöin sekä Gym for Life että tanssillisen voimistelun kilpailuissa. Lue lisää tästä.

IHANAISET Ihanaiset on tanssillisen voimistelun kilpailuryhmä aikuisille (yli 16v).  Ryhmä on suunnattu edistyneille tanssillisen voimistelun harrastajille ja tähtää tanssillisen voimistelun kilpailuihin. Lue lisää tästä.