Tuntikuvaukset

2019-2020 VIIKKO-OHJELMAN TUNTIKUVAUKSET

Tuntien taitotaso on merkitty numerolla 1-3 

1 helppo, aloittelijan tunti, ei sisällä hyppyjä, yksinkertaiset askellukset 

2 keskitaso, askelsarjoja 

3 vaativa

Tuntien rasittavuustaso on merkitty kirjaimella A-C

A kevyt helppo, alhainen syke 

B keskitaso, hikijumppa 

C raskas sykettä /  lihaskuntoa reilusti nostava tunti

AAMUVIRKUT taso 1A  Tunnilla notkistellaan niveliä ja selkärankaa sekä vahvistetaan ryhtiä ylläpitäviä lihaksia. Nostalgisen musiikin tahdissa voimaa ja liikkuvuutta koko kehoon sekä vireyttä päivään. Sopii myös aloittavalle liikkujalle ikään katsomatta.

KUNTOLATTARIT taso 2B Latinorytmejä helpoin askelkuvioin niin, että saadaan hiki pintaan ja hymy huulille. Tunnin musiikit on mukaansa tempaavia eikä aiempaa tanssitaustaa tarvita. Tyylilajeina mm. salsa, chacha ja samba.

BODY&STRECH taso 2B Tällä tunnnilla vahvistut ja notkistut, puolet tunnista on lihaskuntoa ja puolet tunnista venytellään. Alussa pieni alkulämmittely. Voi sisältää hyppyjä ...ohjaaja antaa myös hypyttömän vaihtoehdon. Soveltuu kaikentasoisille kuntoilijoille.

AAMUTEEMA taso 1-2-3/A-B-C katso ohjelma Aamutunti jumpataan eri teemoilla. Voit tarkistaa kunkin aamutunnin ohjelman / ohjaajan seuran sivuilta.

KUNTOMIX taso 2B Perustreenitunti, joka sopii kaikille. Tunti aloitellaan helpolla hypyttömällä alkulämmittelyllä n. 12-15 min, jonka jälkeen siirrytään lihaskunto-osuuteen. Lihaskunto tehdään pääsääntöisesti oman kehon painolla, välillä saatetaan käyttää esim. kuminauhoja, keppejä yms. Lopussa n.5-10 min palauttavat venyttelyt. Perustreenitunti aktiivikuntoilijalle, mutta sopii myös aloittavalle harrastajalle.

KUNTOPIIRI taso 1C Kuntopiiri on monipuolinen ja koko kehoa kuormittava tunti. Sisältää alkulämmittelyn, lihaskunto-osuuden kierto- tai patteriharjoitteluna ja loppuvenyttelyt. Tunti sopii kaikille kuntoon katsomatta, tunnin voit tehdä oman kunnon mukaan. Juomapullo ja hikipyyhe mukaan.

TANSSI VIEKÖÖN taso 1B on hauska, helppo ja hikinen tunti, joka yhdistää tanssiaskeleet ja jumpan. Tunnilla tanssitaan tuttuja tanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla kuntoillessa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita. Hauskalla tunnilla hikoillessa, kuntoilu käy kuin itsestään.

RVP taso 1C =REISI-VATSA-PAKARA                                                                                                                                 Lihaskuntotunti, täsmätunti reisille, vatsalle ja pakaroille. Alussa noin 10 min alkulämmittely, jonka jälkeen lihaskunto-osuus, lopussa 10 min venyttelyt. Lihaskunto-osuus tehdään pääsääntöisesti pattereissa ( toistetaan liikkeet 2-3 kertaa). Tunti ei sisällä vaikeita askelsarjoja.    

DANCEFIT on tehokasta, monenlaisia musiikkityylejä ja helpohkoja kuvioita sisältävä, lihaskuntoliikkeillä terästetty hauska ja hikinen tanssillinen tunti.

IHANAISET E on tanssillisen voimistelun ryhmä aikuisille (yli 16v.). Ryhmän harjoitukset koostuvat tanssillisen voimistelun perusliikkeistä, pienistä tanssillisista sarjoista, venyttelystä, lihaskunto-osiosta, ilmaisuharjoituksista sekä esitysohjelmien harjoituksista. Ryhmä on tarkoittettu kaikille tanssillisesta voimistelusta kiinnostuneille naisille. Ryhmä esiintyy sekä seuran omissa että muissa mahdollisissa tilaisuuksissa ja kilpailee silloin tällöin sekä Gym for Life että tanssillisen voimistelun kilpailuissa.

IHANAISET K Ihanaiset K on tanssillisen voimistelun kilpailuryhmä aikuisille (yli 16v). Ryhmä treenaa E-ryhmän kanssa yhdessä ja heillä on lisäksi vielä omat harjoitukset