Hallihanke

 

RAKENNETAAN YHDESSÄ OMA HARJOITTELUHALLI KANVEESILLA!

 

Jokainen Järvenpääläinen on törmännyt koulun salien sisäilmaongelmiin. Ongelmana on lisäksi, että koulujen liikuntatilat eivät riitä kaikille järvenpääläisille seuroille. Tilastojenkin valossa suomalaiset lapset liikkuvat liian vähän. Terveyden edistämiseen ja liikunnan iloon halutaan panostaa joka sektorilla.

Myös Järvenpään Voimistelijoilla pitäisi olla mahdollisuus tarjota kaikille halukkaille monipuolisesti erilaisia tunteja. Haastavaksi tämän tekee jatkuva tilaongelma. Lisäksi huippu-urheilussa voimisteleminen ilman kanveesia tuo enemmän terveydellisiä riskejä. Kanveesi koostuu vanerista, solumuovista, sekä voimistelumatosta.  Kanveesi on joustava puualusta, joka joustaa kohdennetusti hyppyjen alastuloissa ja näin ottaa vastaan suurimman osan iskusta.

Voimistelu on monipuolinen laji, joka vaatii niin harrastajalta kuin kilpaurheilijaltakin paljon. Kanveesi on pitkäaikainen sijoitus voimistelijoiden hyvinvointiin.

JäV on jo useamman vuoden ajan yrittänyt etsiä sopivia tiloja, johon saisi kanveesin, mutta sellaisia ei ole Järvenpäästä löytynyt.

 

Siitä se ajatus sitten lähti / oma harjoitushalli Lepolaan

Kun JÄV tuskaili riittämättömien tilojen ja kanveesin puutetta, samaan aikaan Keski-Uudenmaan Kristillisen koulun ja päiväkodin kannatusyhdistys ry:llä oli suunnitteilla rakennushankkeita päiväkodin ja koulutilojen uusimiseksi. Kristillinen koulu etsi yhteistyökumppania, joka tulisi mukaan liikuntasalin rakentamiseen. JäV ja Kristillinen koulu yhdistivät voimansa ja neuvottelujen tuloksena päädyttiin siihen, että koulu rakentaa oman rakennuksensa ja voimistelijat puolestaan saavat rakentaa harjoitushallin/liikuntasalin koulun käyttöön varatulle tontille Lepolaan.

JäV ja Kristillinen koulu ovat esitelleet hankkeen kaupungille ja kaupungin suhtautuminen on ollut suopeaa. Tällä hetkellä ollaan siinä pisteessä, että JäV odottaa kaupungin purkavan nykyisen lämpökeskuksen

kyseiseltä tontilta. Alustavat piirustusluonnokset hallin osalta on saatu ja kokonaispinta-alaksi on arvioitu noin 700 m². Alustavat avustusanomukset on tehty ja rakentaminen voisi alkaa keväällä 2019.

 

Talkootyössä on voimaa

Jotta harjoitushallihanke toteutuu, tulemme tarvitsemaan kaikkea mahdollista talkootyövoimaa. Toivomme, että teistä vanhemmista löytyy innokas joukko, joka lähtee yhdessä kanssamme rakentamaan harkkahallia, vetoaa Järvenpään Voimistelijoiden puheenjohtaja Raila Korjus.

Järvenpään Voimistelijat korostaa, että tarjoamme jatkossakin lähiliikuntaa koulujen saleilla. Tämän lisäksi tarvitaan kuitenkin oma harjoitushalli, jotta seura ei ole liian riippuvainen koulujen tiloista ja saadaan se tärkeä kanveesi. Luonnollisesti haluamme tarjota myös Kristillisen koulun oppilaille terveelliset liikuntatilat.

JäV on avannut harjoitushallihanketta varten avustustilin ja seura toivoo, että mahdollisimman moni jäsen tulisi mukaan keräystiimiin. Suunnitteilla on mm. syksylle avustusmuotojen ideointi-ilta.

Laatu – ilo – terveys – yhteisöllisyys -ovat Järvenpään voimistelijoiden ydinarvoja. Hallin avulla pystymme tarjoamaan laadukkaampaa ja terveellisempää liikkumista ja meillä on ilo toteuttaa yhteinen hallihanke, Korjus summaa.

// Lisätietoja; hankkeen takana Järvenpään kaupunki, Keski-Uudenmaan Kristillisen koulun ja päiväkodin kannatusyhdistys ry, AVI sekä seurayhteistyö (JäV – HyVoli – MäV).