Joukkuevoimistelun FREYAT -joukkueet ovat keränneet kisamenestystä!

21.5.2014

Freyat kilpa JR
Freyat kilpa JR
Freyat kilpa naiset
Freyat kilpa naiset
Freyat SM 14-16v
Freyat SM 14-16v
Freyat SM 12-14v
Freyat SM 12-14v

Joukkuevoimistelun SM-kilpailut järjestettiin Jyväskylässä 3.-4.5.2014. Kilpailuihin osallistui lähes viisikymmentä joukkuetta. Hyvinkään Voimistelun ja Liikunnan, Järvenpään Voimistelijoiden ja Mäntsälän voimistelijoiden yhteisjoukkueet Freyat SM 14-16v ja Freyat SM 12-14v -joukkueet osallistuivat myös kilpailuihin. Saman kisan yhteydessä ratkottiin naisten ja junioreiden maajoukkue. Joukkuevoimistelun MM-kilpailut järjestetään toukokuun lopussa Moskovassa.

Freyat SM 14-16v -joukkue sijoittui kovatasoisessa SM-kilpailuissa sijalle kuusi. Tavoitteena joukkueella oli sijoittua kolmen parhaan joukkoon, mutta kausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaisesti. Kauteen mahtui urheilijoiden sairastelua ja harmittavia loukkaantumisia. Joukkue on kuitenkin kehittynyt hienosti ja mahtava loppupuristus näkyi SM-kisojen alku- sekä loppukilpailuissa. Sarjan kulta ja pronssi meni Tampereen Voimistelijoiden Minetit-tiimille ja hopean nappasi Olarin Voimistelijoiden OVO Junior team.

Freyat SM 12-14v sijoittui myös sijalle kuusi, mikä ylitti joukkueen tavoitteet. ”Olimme asettaneet tavoitteeksi päästä finaaliin, mutta joukkue taisteli hienosti itselleen sijan 6”, kertoi ylpeänä valmentaja Eevakaisa Niemi. Finaaliin mahtui 12 joukkuetta, sarjassa kisasi yhteensä 26 joukkuetta.

Naisten sarjan voitti OVO team, toiseksi sijoittui Turun Pyrkivän Sanix ja pronssin nappasi Vantaan Voimisteluseuran Team Vantaa. Samaiset joukkueet edustavat Suomea MM-kilpailuissa.

Joukkuevoimistelun kilpasarjojen yli 12-vuotiaiden kansalliset mestaruudet ratkottiin 17.-18.5. Tampereella. Hyvinkään, Järvenpään ja Mäntsälän yhteistyöjoukkueet Freyat kilpa Jr ja Freyat kilpa olivat tälläkin kertaa mukana mitalikamppailussa.

Freyat kilpa junioreiden 14-16-vuotiaiden sarjan alkukilpailussa oli mukana 39 joukkuetta, joista 12 valittiin loppukilpailuun. Joukkue suoritti ohjelmansa hyvin ja pääsi loppukilpailuun toiselta sijalta pisteillä 18,08. Taidokkaasti ja ryhdikkäästi suoritettu koreografia palkittiin kahdella bonuksella.

16-20-vuotiaiden sarjassa kilpaillut Freyat kilpa –joukkue lähti loppukilpailuun jaetulta toiselta sijalta pisteillä 18,03. Bonuksia joukkue niitti täydet neljä. Tässä sarjassa loppukilpailuun pääsi kahdeksan joukkuetta 22:sta joukkueesta.

Loppukilpailu käytiin sunnuntaina ja kilpailu kärkisijoista oli todella tiukkaa. Molemmilla joukkueilla pisteet laskivat lauantaista, vaikka esitykset sujuivat ryhdikkäästi ja yhtenäisesti. Juniorijoukkueen pisteet 17,50 (yht. 35,58) riittivät upeasti hopeamitaliin. 16 – 20 -vuotiaiden sarjassa erot loppupisteissä jäivät pieniksi ja Freyat kilpa –joukkue sijoittui lopulta viidenneksi pisteillä 17,78 (yht. 35,81).

”Joukkueet ovat todella taitavia ja kilpailu oli todella kova. Kaipaamme vielä harjoitusta, jotta pystymme näyttämään parhaamme tiukassakin paikassa”, analysoi Freyat kilpa jr joukkueen valmentaja Hanna Jormanainen.

Järvenpään Voimistelijoiden Fresine joukkue kilpaili kilpasarjassa 12-14v saavuttaen hienosti finaalipaikan, joka joukkueen tavoitteena ekalle kaudelle olikin. ”Upea kausi on takana joukkueen kanssa”, kertoi valmentajat Saara Pelto-Arvo ja Eveliina Mikkonen.

Kaiken kaikkiaan yhteistyöjoukkueiden kevään taival on ollut upea ja menestyksekäs. Kilpasarjan joukkueet koottiin vasta vuoden alussa yhteen. Hyvinkään, Järvenpään ja Mäntsälän taitavien voimistelijoiden ja valmentajien yhteistyöllä on päästy hienoihin saavutuksiin.

Joukkueissa voimistelee yhteensä 45 voimistelijaa Hyvinkäältä, Järvenpäästä ja Mäntsälästä ja lisää on urheiljoita tulossa. Freyat joukkueisiin voi hakea mukaan toukokuun ajan. Hakulomake löytyy Järvenpään Voimistelijoiden nettisivuilta.

Freyat joukkueiden valmennuksesta vastaavat Eevakaisa Niemi, Saana Mäkikalli, Marianne Korjus, Johanna Tuovinen, Hanna Jormanainen, Nea Leinonen ja Emilia Rantsi.